fredag 16 september 2011

Crossing guards

Fan, vad jag hatar dom.

Alltså, jag hatar inte alla, tvärtom tycker jag vissa verkar vara riktigt coola och har bra koll. Men sen får jag damp på dom som står där med sin förbannade stoppskylt och tror dom äger världen. Nej jag ska hissa och dissa crossing guards, på svenska: "korsnings vakter".

Hissa!

- De skyddar barnen, såklart. Det är asbra att de finns eftersom det minimerar risken för att barn blir påkörda i vägkorsningar avsevärt.

- Dirigerar trafiken. De som kan göra det sjyst så att barn får passera men samtidigt hålla trafiken flytande, BRA!!

Dissa..

- Dom tror dom äger världen. Om man ens rullar en cm för nära i mikrohastighet får dom fan damp och viftar med armar och skylt. Ja för det är klart att jag tänker stampa på gasen vilken sekund som helst och köra över dig. Nej, precis vad fan tror du dumhuve..

- Otydligheten. Det står en bil framför mig, vi ska båda svänga höger. På min högra sida kommer en grabb cyklande, stannar typ 3 meter från vägen och väntar, duktig kille. Vakten ger tecken att bilarna får köra, men när jag kryper fram eftersom vi fick köra, ja då får hon fan rådamp och börjar vifta med armar och skyltar och ger mig ljudlös utskällning med mördarblicken och pekar fan sönder mig genom vindrutan. "Men din jävla F**TA!!" tänkte jag då. Du kan ju för fan inte ge trafiken tecken att köra för att sen ändra dig två sekunder senare bara för att ETT barn kommer och ska korsa vägen. Han får väl för fan chilla lite.

- Så nu när man är mentalt ärrad efter dessa förbannade "ljudlösa utskällningar" så är man helt sjuukt försiktig istället, stannar 20 meter före korsningen, stirrar ner vakten för ett tecken och smyyyger iväg i 2km/h för att man inte vill göra nåt fel, ja då får dom damp för det istället. Tack då för att jag var försiktig din jävla gnällspik.

En liten upplysning: Stop-skylten och reflexvästen gör inte att du äger världen, försök att fatta det och vara lite normal ditt kioskmongo.

OBS! Hon på bilden har jag aldrig mött, så hon kan mycket väl vara en av de där jag tycker är coola och normala. Tack för mig!

1 kommentar:

  1. Hehe...ja du det finns många som tror de äger världen. T.ex. alla dörrvakter i Uppsala ;p

    SvaraRadera